Back To Top

Här har vi samlat lite guider och andra tips som kan vara bra att känna till.

Har du något att tillägga, eller finns det något du tycker vi borde ha med här? Tveka inte med att höra av dig till oss om du har skrivit några bra tips eller gjort några videotutorials du vill dela med dig av. Publiceras det här på sidan kommer du få något roligt för att visa vår uppskattning.

 

Extrem hårtoningsguide

  • Tänk på att alla extremfärger fungerar bäst om du har blonderat håret innan, resultatet kommer även att påverkas av hur mycket du blekt håret innan och vilken blondnyans du har innan du färgar håret.
  •  Tänk även på att vissa nyanser/färger kan vara svårare att få ur än andra. Röda pigment kan vara väldigt svåra att tvätta ur, medan blåa pigment brukar gå ur håret relativt enkelt. 

 OBS! Färgen kan "blöda"/ har lätt att färga av sig och fästa sig i badkar, duschar, handdukar och på örngott. Om färgen har fastnat i badrummet är de viktigt att du tvättar bort det direkt med vatten eller rengöringsmedel.

 

Så här gör du:

Blek håret
Om du inte har blekt hår sedan innan, måste du bleka det. Följ anvisningarna på den blonderingen just du använder. Har du tänkt lägga i en extremtoning direkt efter att du blonderat skall du INTE använda efterbehandlingen/balsam som medföljer!


Färgning
Vissa föredrar att färga direkt på torrt hår, andra föredrar att färga i handdukstorkat hår. Kolla vad som står på den hårfärgen du tänkt sätta i, och bestäm hur du vill göra.

Om du inte vill ha färg på oönskade ställen är det bra att börja med att gnugga dit lite fet kräm eller vaselin.

Du kan använda kam och pensel till stor fördel när du färgar håret, men det går lika bra att bara "kleta" in hårfärgen. När du lägger i färgen är de viktigt att du ser till att den täcker överallt där du vill ha färg. Massera gärna in den så kommer man lättare åt alla ställen.

Täck över håret med plastfolie, plastpåse eller något annat som håller hårfärgen blöt. Torr hårfärg ger ingen effekt, därför är de viktigt att täcka över den.

Därefter är det bra att vänta så länge du bara orkar. Ju längre du har i hårfärgen dessto bättre. 1-2 timmar är att rekommendera. Ingen av hårtoningarna är skadliga för håret, så du behöver inte oroa dig att ditt hår skall bli extra slitet om du har i färgen längre än vad som står rekommenderat på paketet för färgen.


Skölj ut håret
Skölj håret så länge att vattnet inte längre färgas.
Undvik att använda schampo och balsam direkt efter att du sköljt ur hårfärgen, men om du vill ha kan du använda efterbehandlingen/balsam som medföljde till din blondering.

Har du använt en vit toning, så kan det hända att det ser ljus lila ut efter att du sköljt ur färgen. Detta försvinner oftast redan efter en tvätt. De vita toningarna är nämligen en ljus lila nyans som skall slå ut de gula tonerna i håret.


Skötsel
Tvätta håret så sällan du kan, generellt räknar man på att färgerna "håller" i 6-8 tvättar, men de kan variera från färg till färg. Schampo för färgat hår är att rekommendera. Directions och Manic Panic har både schampo och balsam för färgat hår.


Omfärgning
När din hårfärg har börjat blekna/tappa färgen är det dags att färga om. Då gör du bara om hela färgningsprocessen. Har du utväxt på håret bör du bleka den innan du gör färgningsprocessen. 

Tänk på att du inte behöver blondera det håret som redan är blonderat igen, utan blek bara utväxten. Ditt hår kommer tacka dig!

 

Glöm inte skicka in en bild till oss, så vi får se hur fint det blev. Vi vill gärna lägga in den i vårt kundgalleri!

sample-banner sample-banner BYTEN & RETURER
sample-banner sample-banner KUNDSERVICE
sample-banner sample-banner FRAKT & LEVERANSER
sample-banner sample-banner PRESENTKORT